Mramor je metamorfna stijena, zrnasto – kristalični vapnenac s primjesama. Čisti mramor snježno bijele je boje, primjese metalnih oksida daju mu žutu, smeđu ili crvenkastu boju, grafit, ugljen sivu ili crnu, a klorit zelenkastu boju. Mramor se može lako rezati, obrađivati i polirati, i zbog svoje mekane strukture pogodni su u kiparstvu. Mramor je iznimno mekan, i topao materijal namijenjen unutarnjem uređenju stepeništa, hodnika i zidnih obloga.

Granit je vrsta dubinske eruptivne stijene. Nastao je hlađenjem i učvršćivanjem užarene magme u unutrašnjosti zemlje. Jedan je od najtvrđih materijala i zbog toga se često koristi u građevini. Riječ dolazi od latinske riječi „Granum“ što znači zrno. Zbog izrazite tvrdoće i čvrstoće njegove strukture, granit je otporan na vanjske utjecaje, otporan je na niske temperature i smrzavanje kao i na utjecaj kiselih kiša i zbog toga je pogodan za vanjsku uporabu. U okviru unutarnjeg uređenja granit se koristi za oblaganje stepeništa, radnih kuhinjskih ploča, zidnih obloga.

   Danas je prirodni kamen postao ukrasno zaštitna obloga graðevnog objekta s naèinom obrade,tehnologijom i tehnikom ugradnje prirodni kamen se prilagodio uvjetima suvremene gradnje.Tehnika rezanja i obrade kamena koja je posljednjih deseteljeæa doživjela tehnološku revoluciju primjenom i masovnom uporabom dijamntnih alata omoguèila je da se kamen obraðuje industrijski te da na tržištu svojom cijenom svojstvima i kvalitetom bude konkurentan drugim materijalima.

   • Kamenarski Radov
    Proizvodnja, obrada i ugradnja kamena.
   • Popločenja
    Kockom, kamenim pločama, venecijaner i td.
   • Građevine
    Eksterijeri, interijeri, adaptacije.
   • Eksterijeri
    Stubišta, terase, balkoni, klupčice i td.
   • Interijeri
    Podovi, zidovi, sokli, stubišta, kupaonice, kuhinje, mozaici, stolovi, pultovi.