Mramor

Mramor je metamorfna stijena, zrnasto – kristalični vapnenac s primjesama. Čisti mramor snježno bijele je boje, primjese metalnih oksida daju mu žutu, smeđu ili crvenkastu boju, grafit, ugljen sivu ili crnu, a klorit zelenkastu boju.

Mramor se može lako rezati, obrađivati i polirati, i zbog svoje mekane strukture pogodni su u kiparstvu.

Mramor je iznimno mekan, i topao materijal namijenjen unutarnjem uređenju stepeništa, hodnika i zidnih obloga.

Granit

Granit je vrsta dubinske eruptivne stijene. Nastao je hlađenjem i učvršćivanjem užarene magme u unutrašnjosti zemlje. Jedan je od najtvrđih materijala i zbog toga se često koristi u građevini. Riječ dolazi od latinske riječi „Granum“ što znači zrno.

Zbog izrazite tvrdoće i čvrstoće njegove strukture, granit je otporan na vanjske utjecaje, otporan je na niske temperature i smrzavanje kao i na utjecaj kiselih kiša i zbog toga je pogodan za vanjsku uporabu.

U okviru unutarnjeg uređenja granit se koristi za oblaganje stepeništa, radnih kuhinjskih ploča, zidnih obloga.

Bijeli

Crni

Crveni

Ostali

Plavi

Roza

Sivi

Smedi

Zeleni

Zuti

Usluge

Danas je prirodni kamen postao ukrasno zaštitna obloga graðevnog objekta s naèinom obrade,tehnologijom i tehnikom ugradnje prirodni kamen se prilagodio uvjetima suvremene gradnje.Tehnika rezanja i obrade kamena koja je posljednjih deseteljeæa doživjela tehnološku revoluciju primjenom i masovnom uporabom dijamntnih alata omoguèila je da se kamen obraðuje industrijski te da na tržištu svojom cijenom svojstvima i kvalitetom bude konkurentan drugim materijalima.

Kamenarski Radov

Proizvodnja, obrada i ugradnja kamena.

Popločenja

Kockom, kamenim pločama, venecijaner i td.

Građevine

Eksterijeri, interijeri, adaptacije.

Eksterijeri

Stubišta, terase, balkoni, klupčice i td.

Interijeri

Podovi, zidovi, sokli, stubišta, kupaonice, kuhinje, mozaici, stolovi, pultovi.